Мртвото тело на убиениот турски дипломат во Ербил, во Ирак синоќа беше донесено во Турција

По извршената аутопсија мртвото тело на убиениот турски дипломат во извршениот вооружен напад во градот Ербил во северниот дел на Ирак оттука синоќа со специјален авион беше донесено во Турција

1237468
Мртвото тело на убиениот турски дипломат во Ербил, во Ирак синоќа беше донесено во Турција

Мртвото тело на турскиот дипломат на задача во Генералниот конзулат на Турција во градот Ербил во северниот дел на Ирак кој беше убиен вчера во вооружен напад во еден ресторан во Ербил, синоќа беше донесено во Турција.

Според добиени информации од дипломатски извори, аутопсијата на убиениот дипломат беше извршена во Болницата Ризгари во градот Ербил каде што беше пренесено неговото мртво тело по вооружениот напад на кој што беше подложен.

Вчера во попладневните часови беше извршен вооружен напад во еден ресторан во градот Ербил во северниот дел на Ирак, во кој беше убиен еден турски дипломат на задача во Генералниот конзулат на Турција во Ербил.

Во нападот загина и еден ирачки граѓанин, а еден Ирачанец беше ранет.Слични вести