МНР на Ирак го осуди вооружениот напад во градот Ербил во кој загина еден турски дипломат

Портпаролот на ирачкото министерство за надворешни работи Ахмед ес-Сахаф во објавеното псимено соопштение го истакна следното: „Го осудуваме вооружениот напад врз турскиот дипломат во Ербил“

1237420
МНР на Ирак го осуди вооружениот напад во градот Ербил во кој загина еден турски дипломат

Ирачкото министерство за надворешни работи го осуди вооружениот напад во градот Ербил во кој загина еден турски дипломат на задача во Генералниот конзулат на Турција во Ербил.

Портпаролот на ирачкото министерство за надворешни работи Ахмед ес-Сахаф во објавеното писмено соопштение го истакна следното: „Го осудуваме вооружениот напад врз турскиот дипломат во Ербил.“

Сахаф истакна дека во нападот загина и еден ирачки граѓанин, а едно лице е рането и напомена дека се работи во координација со официјалните органи за откривање на деталите во врска со нападот.

Во извршениот вооружен напад денеска, во попладневните часови, на еден ресторан во градот Ербил во северниот дел на Ирак загина еден турски дипломат на задача во Генералниот конзулат на Турција во Ербил.

 Слични вести