Во воздушни операции се уништени нови терористички гнезда на северот на Ирак

Во реализирани воздушни операции од страна на Турските вооружени сили (ТВС) се уништени нови терористички гнезда во северниот дел на Ирак

1235163
Во воздушни операции се уништени нови терористички гнезда на северот на Ирак

Борбата против тероризмот продолжува со одлучност, како внатре во границите на земјата, така и надвор од земјата преку границата.

Во реализирани воздушни операции од страна на Турските вооружени сили (ТВС) се уништени нови терористички гнезда во северниот дел на Ирак.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, координирано со операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што продолжува во северниот дел на Ирак се реализирани воздушни операции на областите Хакурк и Авашин-Басјан во подрачјето.

Во операциите се погодени цели кои од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК биле користени како наоружана позиција, засолниште и скривница.Слични вести