Телефонска дипломатија од Чавушоглу во врска со Источниот Медитеран

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во текот на вчерашниот ден остварил телефонски разговори со свои колеги од неколку земји по прашањето на Источниот Медитеран

1235170
Телефонска дипломатија од Чавушоглу во врска со Источниот Медитеран

Министреот за надворшени работи Мевлут Чавушоглу продолжува да води телефонска дипломатија по прашањето на Источниот Медитеран.

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот Чавушоглу во текот на вчерашниот ден остварил телефонски разговори со свои колеги од неколку земји по прашањето на Источниот Медитеран.

Во тие рамки, Мевлут Чавушоглу водел телефонски разговори со словачкиот министер за надворешни работи Мирослав Лајчак, киргискиот министер за надворешни работи Џингиз Ајдарбеков, словенечкиот министер за надворешни работи Миро Церар, романскиот министер за надворешни работи Теодор Виорел Мелескану и со министерот за надворешни работи на Малта Кармело Абела.

Ккао што се наведува министреот за надворшени работи Мевлут Чавушоглу остварил телефонски разговор и со поранешниот министер за надворешни работи на Гвинеја Бисао Жоао Рибеиро Мутиам Ко.Слични вести