ВИДЕО ВЕСТ: Објавени нови снимки од предавничкиот обид за државен удар ноќта на 15 јули 2016 година

Се појавија нови видео снимки во врска предавнички обид за државен удар ноќта на 15 јули 2016 година, извршен од страна на терористите на ФЕТО кои се беа инфилтрирале во Турските вооружени сили (ТВС)

1234829
ВИДЕО ВЕСТ: Објавени нови снимки од предавничкиот обид за државен удар ноќта на 15 јули 2016 година

Откриени се нови видео снимки во врска со епската борба на турските граѓани за време на предавничкиот обидот за државен удар што беше извршен ноќта на 15 јули 2016 година од страна на војниците-терористи, облечени во воена униформа, припадници на Фетулахистичката терористичка организација (ФЕТО), кои се беа инфилтрирале во Турските вооружени сили (ТВС), а на кои снимки кои се забележува славниот и историски отпор што го пружаа граѓаните.

На видео снимките се гледаат моментите кога таа ноќ граѓаните на Истанбул по цена и на своите животи на мостот „Халич“ (Златниот рог) запираат еден оклопен транспортер и ја преземаат контролата и како во квартот Сефаќој легнуваат пред еден тенк и го спречуваат тенкот на пучистите да помине. 

 Слични вести