Министерството за национална одбрана: Почна да пристигнува првата група делови на С-400 во Турција

Министерството за национална одбрана на Турција соопшти дека почнувајќи од денеска на аеродромот Муртед во Анкара почна да пристигнува првата група материјали на регоналните противвоздушно одбранбени ракетни системи од долг дострел С-400

1234648
Министерството за национална одбрана: Почна да пристигнува првата група делови на С-400 во Турција

Започна предавањето на регоналните противвоздушно одбранбени ракетни системи од долг дострел С-400 од Русија.

Министерството за национална одбрана на Турција соопшти дека почнувајќи од денеска на аеродромот Муртед во Анкара почна да пристигнува првата група материјали на регоналните противвоздушно одбранбени ракетни системи од долг дострел С-400.

Во објавеното писмено соопштение од министерството за потсетува дека договорот за набавка на регоналните противвоздушно одбранбени ракетни системи од долг дострел С-400, а во правец на обезбеудвање на потребите на Турција од противвоздушна и ракетна одбрана, беше потпишан на 11 април 2017 година.

Во сооопштението се вели следното: „Во рамките на договорот почнувајќи до 12 јули 2019 година на аеродромот Муртед во Анкара почна да пристигнува првата група материјали на регоналните противвоздушно одбранбени ракетни системи од долг дострел С-400.“

 Слични вести