Претседателот Ердоган: Никогаш нема да се заборави геноцидот во Сребреница

Претседателот Ердоган во својата порака на Твитер по повод 24. годишнина од геноцидот во Сребреница, напиша: „Никогаш во историјата нема да се заборави геноцидот што беше извршен во Сребреница, пред очите на Европа, во кој настрадаа 8.372 невини лица

1234060
Претседателот Ердоган: Никогаш нема да се заборави геноцидот во Сребреница

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во својата објава што ја сподели на својата сметка на Твитер истакна дека никогаш нема да се заборави извршениот геноцидот во Сребреница.

Ердоган во својата порака по повод одбележувањето на 24. годишнина од извршениот геноцид во Сребреница, во Босна и Херцеговина, напиша: „Никогаш во историјата нема да се заборави геноцидот што беше извршен во Сребреница, пред очите на Европа, во кој настрадаа 8.372 невини лица. На 24. годишнина од геноцидот во Сребреница, на моите браќа од Босна им посакувам милост од Аллах, го изразувам моето сочувство до босанскиот народ.“Слични вести