Во воздушни операции на Северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Координирано со операцијата „Шепа“ („Pençe“) во сверниот дел на Ирак се реализирани воздушни операции на областите Хафтанин и Метина во подрачјето каде што се неутрализирани уште тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1232587
Во воздушни операции на Северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во реализирани воздушни операции на областите Хафтанин и Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани уште тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, координирано со операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што продолжува успешно во сверниот дел на Ирак се реализирани прекугранични воздушни операции на областите Хафтанин и Метина во подрачјето.

Во операциите се  погодени цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои биле користени како наоружана позиција, засолниште и скривница, а се неутрализирани и уште тројца терористи. 

 

 Слични вести