Подготвено ново лого за 3. годишнина од 15 јули Денот на демократијата и националното единство

По повод одбележувањето на 3. годишнина од 15 јули Денот на демократијата и националното единство е подготвено ново лого

1232377
Подготвено ново лого за 3. годишнина од 15 јули Денот на демократијата и националното единство

На одбележувањето на 3. годишнина од предавничкиот обид за државен удар на Фетулахистичката терористичка организација (ФЕТО), за 15 јули Денот на демократијата и националното единство, е подготвено ново лого.

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган исто така на својата официјална сметка на социјалната мрежа Твитер како профил а фотографија почна да го користи ова ново лого.

Новото лого кое што е подготвено со цел да се користи на манифестациите кои што ќе се одржат низ земјата во рамките на одбележувањето на 3. годишнина од 15 јули Денот на демократијата и националното единство, беше објавено преку интернет адресата www.15temmuz.gov.tr

Новото лого е користено како профилна фотографија и на официјалните сметки на социјалната медија на кабинетот на претседателството, одделот за комуникации, одделот за стратегија и буџет, како и на сметките на социјалната медија на шефот на одделот за комуникации во кабинетот на претседателството Фахреттин Алтун и на министерствата.Слични вести