Во воздушни операции на северот на Ирак се погодени цели на терористичката ПКК

Координирано со операцијата „Шепа“ („Pençe“) се реализирани воздушни операции на областите на планината Кандил и Хакурк на северот на Ирак, во кои се погодени цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

Во воздушни операции на северот на Ирак се погодени цели на терористичката ПКК

Во реализирани воздушни операции на областите на планината Кандил и Хакурк во северниот дел на Ирак се погодени цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на интернет страницата на Министерството за национална одбрана се истакнува дека координирано со операцијата „Шепа“ („Pençe“) се реализирани воздушни операции на областите на планината Кандил и Хакурк на северот на Ирак.

Во соопштението се вели дека во операциите се погодени цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои биле користени како наоружана позиција, засолниште и скривница.Слични вести