Операција на ТВС против тероризмот во Хатај

Операциите продолжуваат со цел да се обезбеди благосостојбата и безбедноста на граѓаните

1229260
Операција на ТВС против тероризмот во Хатај

Во операцијата на Турските вооружени сили (ТВС) против терористите во руралното подрачје на планинскиот венец Аманос кај Хатај беше неутрализиран еден терорист.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на Губернијата на Хатај беше истакнато дека во планската операцијата на градската команда на жандармеријата на планинскиот венец Аманос беше неутрализиран еден терорист заедно со оружјето и опремата.

Во соопштението се истакнува дека операциите продолжуваат со цел да се обезбеди благосостојбата и безбедноста на граѓаните.Слични вести