Телефонски разговор меѓу началниците на генералштабовите на Турција и Русија, Ѓулер и Герасимов

Во објавеното писмено соопштение од генералштабот се истакнува дека генерал на армија Јашар Ѓулер разговараше телефонски со својот колега рускиот началник на генералштабот генерал на армија Валериј Герасимов во врска со Сирија

1228373
Телефонски разговор меѓу началниците на генералштабовите на Турција и Русија, Ѓулер и Герасимов

Началникот на генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер оствари телефонски разговор со својот руски колега, началникот на генералштабот на Руската Федерација генерал на армија Валериј Герасимов, посветен на Сирија.

Во објавеното писмено соопштение од генералштабот се истакнува дека генерал на армија Јашар Ѓулер разговараше телефонски со својот колега рускиот началник на генералштабот генерал на армија Валериј Герасимов. 

Во соопштението се вели следното: „Беа разменети мислења за прашања во врска со Сирија, на чело со случувањата до кои што доаѓа во последно време во 'Зоната за намалување на затегнатоста (деескалација) во Идлиб' и неопходните мерки за воспоставување на стабилноста во регионот.“Слични вести