Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, координирано со  операцијата „Шепа“ („Pençe“) е реализирана воздушна операција на областа Авашин-Басјан на северот на Ирак во која се неутрализирани двајца терористи

1227885
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во воздушна операција на областа Авашин-Басјан во северниот дел на Ирак која е реализирана координирано со операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што продолжува успешно, се неутрализирани уште двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, координирано со  операцијата „Шепа“ („Pençe“) е реализирана воздушна операција на областа Авашин-Басјан на северот на Ирак.

Во операцијата се погодени наоружани позиции, засолништа и скривници кои биле користени од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, а беа неутрализирани и двајца терористи.Слични вести