Средба на Чавушоглу со специјалната претставничка на Гутерес за Ирак Хенис-Пласхарт

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари средба со Јеанине Хенис-Пласхарт, постојаната претставничка на генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес за Ирак и претседателка на мисијата на ОН за помош на Ирак (УНАМИ)

1224220
Средба на Чавушоглу со специјалната претставничка на Гутерес за Ирак Хенис-Пласхарт

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу се состана со Јеанине Хенис-Пласхарт, постојаната претставничка на генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес за Ирак и претседателка на мисијата на ОН за помош на Ирак (УНАМИ).

Чавушоглу во објавата што ја сподели на својата сметка на социјалната мрежа Твитер истакна дека со Пласхарт разговарале за прашањето на повторната изградба на Ирак и го истакна следното: „Ја нагласивме нашата поддршка по прашањето на  Киркук и други прашања кои чекаат решение.“

Инаку, генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес минатиот месец ја назначи холанѓанката Јеанине Хенис-Пласхарт за постојана претставничка за Ирак и претседателка на мисијата на ОН за помош на Ирак (УНАМИ).Слични вести