Во воздушна операција на северот на Ирак се погодени терористички цели

Турски воени авиони реализираа воздушна операција на областа Синат-Хафтанин во северниот дел на Ирак и погодија цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1223212
Во воздушна операција на северот на Ирак се погодени терористички цели

Турските вооружени сили (ТВС) продолжуваат да и нанесуваат удари на сепаратистичко-терористичката организација ПКК преку границата. 

Турски воени авиони реализираа воздушна операција на на областа Синат-Хафтанин во северниот дел на Ирак. 

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека во операцијата се погодени цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои биле користени како наоружана позиција, засолниште., скривница и складиште за муниција.Слични вести