Во операција кај градот Сиирт се неутрализирани 6 терористи

Во реализирана операција во руралното подрачје на населеното место Первари кај градот Сиирт во југоисточниот дел на земјата се неутралиизрани 6 мина терористи

1222715
Во операција кај градот Сиирт се неутрализирани 6 терористи

Во објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи се истакнува дека во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност единиците на градската команда на жандармеријата и тимовите на специјалните полициски сили поддржани и од воздух денеска ја реализираа операцијата „Волчја стапица 2019-23“ во руралното подрачје на населеното место Первари кај градот Сиирт.

Во соопштението се вели дека во операцијата се неутрализирани 6 терористи и дека оперциите во ова подрачје продолжуваат.Слични вести