Чавушоглу и Зариф го потпишаа Планот за консултации

Чавушоглу во Исфахан се состана со иранскиот колега Зариф

1222602
Чавушоглу и Зариф го потпишаа Планот за консултации

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу во Исфахан се состана со иранскиот колега Мухамед Џевад Зариф.

По состанокот на делегациите на двете земји со кој претседаваа Чавушоглу и Зариф, двајцата министри го потпишаа Планот за консултации со кој се планира да се зголеми бројот на консултативните средби во врска со билатералните, регионалните и меѓународните прашања и во тие рамки да зајакне соработката.

Министерот Чавушоглу по состанокот учествуваше на свечениот ручек кој беше приредена од страна на Зариф.

На покана на иранскиот колега Зариф, вчера министерот Чавушоглу престојуваше во посета на Исфахан во Иран.Слични вести