Во операцијата „Шепа“ за 3 недели се неутрализирани вкупно 76 терористи на ПКК

Министерството за национална одбрана соопшти дека од 27 мај кога започна операцијата „Шепа“ („Pençe“) во северниот дел на Ирак досега се неутрализирани вкупно 76 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1219383
Во операцијата „Шепа“ за 3 недели се неутрализирани вкупно 76 терористи на ПКК

Во рамките на операцијата „Шепа“ („Pençe“) против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во северниот дел на Ирак досега се неутрализирани вкупно 76 терористи.

Министерството за национална одбрана објави соопштение во врска со резултатите од операцијата „Шепа“ на северот на Ирак.

Во соопштението на министерството се истакнува дека од 27 мај кога започна операцијата „Шепа“ („Pençe“) во северниот дел на Ирак, досега се неутрализирани вкупно 76 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.Слични вести