Демант од Министерството за национална одбрана на Турција

Од страна на Министерството за национална одбрана беше објавено соопштение по прашањето кое што се појавија во некои информативни органи

1219364
Демант од Министерството за национална одбрана на Турција

Како што беше истакнато не се вистинити вестите околу тоа дека руските воздушни сили ги погодиле терористите во координатите кои што биле побарани од Турција.

Од страна на Министерството за национална одбрана беше објавено соопштение по ова прашање кое што се појави во некои информативни органи.

Во соопштението на Министерството се вели следното: „Не се вистинити вестите кои што се појавија во некои информативни органи околу тоа дека руските воздушни сили ги погодиле терористите кои извршиле напад на набљудувачкиот пункт на Турција, во координатите кои што биле побарани од Турција.“Слични вести