Во операција кај градот Ширнак се неутрализирани 8 терористи на ПКК

Во рамките на операциите за воспоставување на безбедноста во земјата во областа Џехеннем Дереси во близина на населеното место Идил кај градот Ширнак се неутрализирани 8 терористи на ПКК

1219155
Во операција кај градот Ширнак се неутрализирани 8 терористи на ПКК

Во реализирана операција во областа Џехеннем Дереси во близина на населеното место Идил кај градот Ширнак во југоисточниот дел на Турција се неутрализирани 8 терористи, припадници на сепарарѕистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи се истакнува дека во рамките на операциите за воспоставување на безбедноста во земјата од страна на единиците на Командата на жандармеријата во областа Џехеннем Дереси во близина на населеното место Идил кај градот Ширнак е реализирана операција против група припадници на сепарарѕистичко-терористичката организација ПКК.

Во соопштението се вели дека во операцијата се неутрализирани 8 терористи.

 Слични вести