Успешно продолжува операцијата „Шепа“ против терористичка ПКК на северот на Ирак

Министерството за национална одбрана соопшти дека во рамките на операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што продолжува успешно во областа Хакурк на северот на Ирак се уништени цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1218977
Успешно продолжува операцијата „Шепа“ против терористичка ПКК на северот на Ирак

Успешно продолжува операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што беше започната на 27 мај против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во областа Хакурк во северниот дел на Ирак.

Во објавата споделена на сметката на Министерството за национална одбрана преку социјалната мрежа Твитер се истакнува дека операцијата „Шепа“ („Pençe“)  продолжува.

Во објавата воедно се вели дека во реализирана воздушна операција во подрачјето се погодени утврдени засолништа, скривници и складишта за муниција на терористите на ПКК.Слични вести