Бројот на неутрализирани терористи во операција „Шепа“ на северот на Ирак се искачи на 51

Во операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што успешно продолжува во областа Хакурк на северот на Ирак се неутрализирани уште двајца терористи на ПКК со што бројот на досега вкупно неутрализираните терористи се искачи на 51

1219077
Бројот на неутрализирани терористи во операција „Шепа“ на северот на Ирак се искачи на 51

Од почетокот на операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што започна на 27 мај во северниот дела на Ирак против сепаратистичко-терористичката организација ПКК досега се неутрализирани 51 терорист.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека во операцијата „Шепа“ која што успешно продолжува во областа Хакурк на северот на Ирак се неутрализирани уште двајца терористи на ПКК.

Во соопштението се вели дека на тој начин бројот на неутрализираните терористи од почетокот на операцијата досега се искачи на 51. 

 

 Слични вести