Во воздушни операции на северот на Ирак погодени терористички цели

Координирано со операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што продолжува успешно на областа Хакурк на северот на Ирак се реализирани воздушни операции на областите Зап и Метина во кои се погодени цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1216556
Во воздушни операции на северот на Ирак погодени терористички цели

Во реализирани прекугранични воздушни операции на областите Зап и Метина во северниот дел на Ирак се погодени цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана преку социјалната мрежа Твитер се истакнува дека координирано со операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што продолжува успешно на областа Хакурк на северот на Ирак се реализирани воздушни операции на областите Зап и Метина.

Во операциите се погодени цели кои од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК биле користени како наоружана позиција, засолниште, скривница и складиште за муниција.Слични вести