Во напад на терористите на ПКК кај Хаќќари загинаа двајца работници кои работеа на изградба на пат

Во објавеното соопштение од страна на губернијата на Хаќќари се истакнува дека терористи на ПКК извршија напад врз работници кои работеа на изградбата на еден пат во близина на населеното место Јуксекова при што животот го загубија двајца работници

1216084
Во напад на терористите на ПКК кај Хаќќари загинаа двајца работници кои работеа на изградба на пат

Во напад на терористите припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во близина на населеното место Јуксекова кај градот Хаќќари, во југоисточниот дел на земјата, врз работници кои работеа на изградба на пат животот го загубија двајца работници.

Во објавеното соопштение од страна на губернијата на Хаќќари се истакнува дека терористи на ПКК извршија напад врз работници кои работеа на изградбата на еден пат во месност во близина на населеното место Јуксекова.

Во соопштението се вели дека во терористичкиот напад животот го загубија двајца работници.Слични вести