Во операцијата „Шепа“ во Хакурк на северот на Ирак се погодени цели на терористичката ПКК

Во рамките на операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што продолжува успешно во областа Хакурк на северот на Ирак со реализирана воздушна операција се погодени засолништа, скривници и складишта за муниција на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1215640
Во операцијата „Шепа“ во Хакурк на северот на Ирак се погодени цели на терористичката ПКК

Во рамките на операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што продолжува во областа Хакурк во северниот дел на Ирак се погодени од воздух цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Министерството за национална одбрана објави соопштение во врска со операцијата „Шепа“ која што беше започната на 27 мај, а во која според последни добиени информации досега се неутрализирани 43 терористи.

Според соопштението на министерството, во рамките на операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што продолжува успешно во областа Хакурк во северниот дел на Ирак со реализирана воздушна операција се погодени утврдени засолништа, скривници и складишта за муниција на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

 Слични вести