Патрик Шанахан испрати писмо до Хулуси Акар

Вршителот на должноста американски секретар за одбрана Патрик Шанахан испрати писмо до министерот за национална одбрана Хулуси Акар

1214892
Патрик Шанахан испрати писмо до Хулуси Акар

Вршителот на должноста секретар за одбрана на Соединетите Американски Држави (САД) Патрик Шанахан испрати писмо до министерот за национална одбрана Хулуси Акар кое ги опфаќа одбранбените и безбедносните прашања помеѓу двете земји.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, вршителот на должноста американски секретар за одбрана Патрик Шанахан испрати писмо до министерот за национална одбрана Хулуси Акар.

Шанахан во своето писмо кое што ги опфаќа одбранбените и безбедносните прашања помеѓу двете земји го изнесе своето очекување во правец на изнаоѓање решение за присутните проблеми во рамките на стратешкото партнерство и на начин си кој што ќе се зачува обемната безбедносна соработка, а го изнесе и значењето од продолжување на разговорите.Слични вести