Претседателот Ердоган и саудискиот крал Салман си го честитаа меѓусебно Рамазан Бајрам

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со кралот на Саудиска Арабија Салман бин Абдулазиз со кого си го честитаа меѓусебно Рамазан Бајрам

1214308
Претседателот Ердоган и саудискиот крал Салман си го честитаа меѓусебно Рамазан Бајрам

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со кралот на Саудиска Арабија Салман бин Абдулазиз ал Сауд.

Во телефонскиот разговор, претседателот Ердоган и саудискиот крал Салман си го честитаа муслиманскиот верски празник Рамазан Бајрам.

Освен тоа во телефонскиот разговор стана збор и за билатералните односи и регионални прашања при што саудискиот крал Салман бин Абдулазиз ал Сауд и се заблагодари на Турција поради напорите и нејзините заслуги за време на претседателствувањето со Организацијата за исламска соработка (ОИС).Слични вести