Мевлут Чавушоглу во Мека се состана со својата колешка од Сиера Леоне Набела Тунис

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу се состана со својата колешка од Сиера Леоне, министерката за надворешни работи Набела Тунис

1211927
Мевлут Чавушоглу во Мека се состана со својата колешка од Сиера Леоне Набела Тунис

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу кој по повод 14. Самит на Организацијата за исламска соработка (ОИС) чиј домаќин е Саудиска Арабија престојува во посета на Мека, во оваа прилика се состана со министерката за надворешни работи на Сиера Леоне Набела Тунис.

Министерот Мевлут Чавушоглу, по остварената средба во споделената објава на својата сметка на социјалната мрежа Твитер напиша: „Спремни сме да ја дадеме секој вид поддршка за амбасадата на Сиера Леоне која ќе биде отворена во Анкара. Проектите во сферите на градежништвото и земјоделството ќе ги зајакнат нашите односи.“ 

 Слични вести