Во воздушна операција на северот на Ирак уништени цели на терористичката ПКК

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, во реализирана воздушна операција на областа Хакурк на северот на Ирак се уништени наоружани позиции, засолништа и скривници на сепаратистичко- терористичката организација ПКК

1204311
Во воздушна операција на северот на Ирак уништени цели на терористичката ПКК

Во реализирана прекугранична воздушна операција од страна на Турските вооружени сили (ТВС) на областа Хакурк, во северниот дел на Ирак се уништени наоружани позиции, засолништа и скривници на сепаратистичко- терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, турски воени авиони реализираа воздушна операција на областа Хакурк, на северот на Ирак.

Во операцијата беа уништени цели кои од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК биле користени како наоружани позиции, засолништа и скривници.

 Слични вести