На барање на Чавушоглу од Лавров нападите во Идлиб се сопрени

Откако министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу побара од рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров да бидат сопрени нападите во подрачјето на градот Идлиб и нападите беа сопрени

1198481
На барање на Чавушоглу од Лавров нападите во Идлиб се сопрени

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу побара од рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров да бидат сопрени нападите врз подрачјето на градот Идлиб во северозападниот дел на Сирија.

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот Чавушоглу вчера побара од својот руски колега Лавров да бидат сопрени нападите во Идлиб.

По ова, рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров информира дека вчера наутро се прекинати нападите.

Инаку, жестоките напади кои што ги реализираа Асадовиот режим и неговиот поддржувач Русија врз подрачјето на градот Идлиб завчера се намалија. 

Поради растечките напади кои што се реализираат од страна на Асадовиот режим и Русија во последните недели врз Идлиб кој во процесот од Астана под гаранторство на Турција и Русија беше прогласена за зона за намалување на затегнатоста, илјадници лица беа принудени да се иселат. Слични вести