Испратени дополнителни командоси на границата со Сирија

Продолжуваат да се испраќаат нови командоси како засилување на воените единици на границата со Сирија

1195250
Испратени дополнителни командоси на границата со Сирија

Од страна на Турските вооружени сили (ТВС) се испратени дополнителни командоси како засилување на воените единици на границата со Сирија. 

Командоските единици кои од различни области на Турција се испратени во населеното место Кирикхан кај градот Хатај на границата со Сирија, по завршување на подготовките тргнаа на пат со конвој составен од воени оклопни возила.

Како што се дознава командоските единици кои се движат под безбедносни мерки, се испратени како засилување на воените единици на границата.

 Слични вести