Турски воени авиони уништија цели на терористичката организација ПКК на северот на Ирак

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, турски воени авиони реализираа воздушна операција на областа Гара на северот на Ирак во која се уништени цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1189805
Турски воени авиони уништија цели на терористичката организација ПКК на северот на Ирак

Во реализирана прекугранична воздушна операција од страна на Турските вооружени сили (ТВС) на областа Гара во северниот дел на Ирак се уништени цели кои од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК биле користени како наоружана позиција, засолниште, скривница и складиште за муниција.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, од страна на Турските вооружени сили (ТВС)  беше реализирана воздушна операција на областа Гара на северот на Ирак.

Турските воени авиони во операцијата уништија цели кои од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК биле користени како наоружана позиција, засолниште, скривница и складиште за муниција.

 

 

 Слични вести