Воздушна операција врз терористичкта група во Хакќари

Според безбедносни извори, вчера група терористи на ПКК/ЈПГ се обидоа да се инфилтрираат во базата Кавушак Серибер

1189083
Воздушна операција врз терористичкта група во Хакќари

Во воздушната операција на ТВС во Чукурџа кај Хакќари беа неутрализирани терористите на ПКК/ЈПГ кои се обидоа да се инфилтрираат во базата Кавушак Серибер.

Според безбедносни извори, вчера група терористи на ПКК/ЈПГ се обидоа да се инфилтрираат во базата Кавушак Серибер.

Во воздушната операција која беше извршена од страна на Командата на воздушните сили врз подрачјето во кое на 19-ти април загинаа 4 турски војници, беше уништена група терористи.Слични вести