Во воздушна операција на областа Хакурк на северот на Ирак се уништени цели на терористичката ПКК

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека турски воени авиони реализираа воздушна операција на областа Хакурк на северот на Ирак, во која беа уништени цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1188572
Во воздушна операција на областа Хакурк на северот на Ирак се уништени цели на терористичката ПКК

Во реализирана прекугранична воздушна операција на областа Хакурк во северниот дел на Ирак се уништени терористички цели кои од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, биле користени како наоружана позиција, засолниште, скривница и складиште за муниција.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана преку социјалната мрежа Твитер се истакнува дека турски воени авиони реализираа воздушна операција на областа Хакурк на северот на Ирак.

Во операцијата се уништени цели кои од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК биле користени како наоружана позиција, засолниште, скривница и складиште за муниција.

 Слични вести