Потпретседателот Фуат Октај во посета на Босна и Херцеговина по повод 10. Сараевски бизнис форум

Потпретседателот Фуат Октај во говорот што го одржа на форумот рече: „Со забрзување на нашата стабилност и интензивниот на развој, ќе продолжиме да сме силна Турција која ќе биде безбедно пристаниште во регионот и постојано покрај своите пријатели.“

1184984
Потпретседателот Фуат Октај во посета на Босна и Херцеговина по повод 10. Сараевски бизнис форум

Потпретседателот Фуат Октај, по повод состанокот на 10. Сараевски Бизнис форум (SBF), кој воедно се нарекува и „Балкански Давос“ престојува во посета на Босна и Херцеговина.

Во говорот што го одржа на форумот потпретседателот Октај рече: „Со забрзување на нашата стабилност и интензивниот развој, ќе продолжиме да сме силна Турција која ќе биде безбедно пристаниште во регионот и постојано покрај своите пријатели.“

Потпретседателот Фуат Октај подвлече дека Турција ќе продолжи да биде покрај Босна и Херцеговина и го додаде следното: „Ќе продолжиме да стоиме покрај Босна и Херцеговина во сферите во кои постои потреба од тоа, а пред се во нејзиниот развој, растот и интеграцијата со евроатлантските институции.“Слични вести