Ердоган: Ужасниот пожар во кој беше оштетена катедралата Нотр Дам, не потресе длабоко и нас

Претседателот Ердоган истакна дека и Тој беше длабоко потресен од ужасниот пожар во кој беше оштетена катедралата Нотр Драм во францускиот главен град Париз

1184543
Ердоган: Ужасниот пожар во кој беше оштетена катедралата Нотр Дам, не потресе длабоко и нас

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на својата сметка преку социјалната медија објави порака во врска со пожарот што се појави вчера во историската катедрала Нотр Дам во францускиот главен град Париз.

Ердоган истакна дека и Тој беше длабоко потресен од ужасниот пожар во кој беше оштетена катедралата Нотр Драм.

Претседателот Ердоган во пораката на француски јазик напиша: „Ужасниот пожар во кој беше оштетена катедралата Нотр Дам, едниот од симболите на Париз и заедничкото наследство на човештвото, не потресе длабоко и нас. Го изразувам моето жалење до францускиот народ, во мое лично име и во име на мојот народ.“

 

 Слични вести