Продолжуваат да се испраќаат дополнителни воени возила и командоси на сириската граница

Конвојот составен од оклопно возила и возила кои превезуваа командоси испратени од различни единици во Турција, пристигна во Хатај, на границата со Сирија

1183724
Продолжуваат да се испраќаат дополнителни воени возила и командоси на сириската граница

Од страна на Турските вооружени сили (ТВС) се испратени дополнителни оклопни возила и командоси во воените единици на границата со Сирија.

Конвојот составен од оклопни возила и возила кои превезуваа командоси испратени од различни единици во Турција, пристигна во Хатај.

Како што се дознава, воениот конвој кој што под безбедносни мерки се движеше кон границата е испратен како засилување на воените единици на границата со Сирија.

 

 Слични вести