Фахреттин Алтун: Одлуката на Макрон, пример на ефтин популизам и голема недоличност

Фахреттин Алтун, Шефот на Одделот за комуникации на кабинетот на претседателството, одлуката на Макрон за прогласување на 24 април за Ден на сеќавање на т.н. геноцид над Ерменците ја оцени како ефтин популизам и голема недоличност

1181685
Фахреттин Алтун: Одлуката на Макрон, пример на ефтин популизам и голема недоличност

На указот на францускиот претседател Емануел Макрон за прогласување на 24 април за Ден на сеќавање на таканаречениот геноцид над Ерменците, пристигна реакција и од Фахреттин Алтун, Шефот на Одделот за комуникации на кабинетот на претседателството.

Алтин во објавата што ја сподели на својата сметка на социјалната мрежа Твитер, одлуката на Макрон ја окарактеризира како „голема недоличност“ и го напиша следното: „Прогласувањето на 24 април за Ден на сеќавање од страна на францускиот претседател Емануел Макрон е пример на ефтин популизам и голема недоличност.“

 Слични вести