Коцијанчич: Високата излезеност во Турција, одраз на заинтересираноста кон локалната демократија

Портпаролката на Комисијата на Европската унија (ЕУ) Маја Коцијанчич рече дека високиот процент на излезеност на локалните избори во Турција ја покажува заинтересираноста кај граѓаните кон локалната демократија

1175009
Коцијанчич: Високата излезеност во Турција, одраз на заинтересираноста кон локалната демократија

Портпаролката на Комисијата на Европската унија (ЕУ) Маја Коцијанчич во дадената изјава на редовното дневно информирање на претставниците на печатот истакна дека се земаат во предвид првите проценки на набљудувачката делегација на Советот на Европа која се наоѓа во Турција каде што ги следеше локалните избори.

Коцијанчич рече дека високиот процент на излезеност на локалните избори во Турција ја покажува заинтересираноста кај граѓаните кон локалната демократија. 

Маја Коцијанчич додаде дека го очекуваат конечниот резултат од одржаните избори.

 Слични вести