Испратени дополнителни командоси на границата со Сирија, кај градот Хатај

Конвојот составен од оклопни возила кои ги превезуваа командосите испратени од различни воени единици низ земјата, пристигна во населеното место Хасса, кај градот Хатај

1171928
Испратени дополнителни командоси на границата со Сирија, кај градот Хатај

Од страна на Турските вооружени сили (ТВС) се испратени дополнителни командоси како зајакнување на воените единици на границата со Сирија.

Конвојот составен од оклопни возила кои ги превезуваа командосите испратени од различни воени единици низ земјата, пристигна во населеното место Хасса, кај градот Хатај.

Како што се дознава, командосите кои под засилени безбедносни мерки патуваат кон населеното место Кирикхан, се испратени како зајакнување на воените единици на границата со Сирија.

 

 Слични вести