Алтун: „Државата води епска и беспоштедна борба против тероризмот“

Во заедничката воздушна операција на Националната разузнавачка служба (МИТ) и Турските вооружени сили на Кандил беа неутрализирани терористот Риза Алтун и терористите во неогва придружба

1171885
Алтун: „Државата води епска и беспоштедна борба против тероризмот“

Претседателот на Управата за комуникации при претседателството Фахретин Алтун рече:

Во успешната воздушна операција на безбедносните сили беа погодени терористот на ПКК Риза Алтун и приврзаниците на терористичката организација. Државата води епска и беспоштедна борба против тероризмот“ рече Алтун.

Во објавата преку профилот на твитер Алтун рече дека по челникот на сепаратистичко терористичката организација ПКК Џемил Бајик. во заедничката воздушна операција на Националната разузнавачка служба (МИТ) и Турските вооружени сили на Кандил беа неутрализирани и неговиот најблизок човек Риза Алтун и терористите во негова придружба.

Алтун во објавата се осврна на деталите за операцијата и потенцираше:

„На ПКК и нанесовме тежок удар. Терористот на ПКК Риза Алтун кој од страна на саудискиот весник ОКАЗ во 2017 година беше лансиран како министер за надворешни работи на терористичката организација, беше неутрализиран во успешната воздушна операција на нашите безбедносни сили. Државата води епска и беспоштедна борба против тероризмот.“Слични вести