Акар разговараше телефонски со Шанахан за последните случувања во Сирија и билатералните односи

Во телефонскиот разговор стана за последните случувања во Сирија и билатералните односи во сферата на одбраната помеѓу Турција и САД

1163700
Акар разговараше телефонски со Шанахан за последните случувања во Сирија и билатералните односи

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар оствари телефонски разговор со вршителот на должноста секретар за одбрана на САД Патрик Шанахан.

Во телефонскиот разговор стана за последните случувања во Сирија и билатералните односи во сферата на одбраната помеѓу Турција и САД.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, министерот Акар разговараше телефонски со вршителот на должноста секретар за одбрана на САД Патрик Шанахан за низа прашања во врска со последните случувања во Сирија и взаемните односи помеѓу двете земји во сферата на одбраната.Слични вести