7 терористи на ПКК им се предадоа на турските безбедносни сили во Силопи, кај Ширнак

Седум терористи од кои две жени, кои избегале од терористичките кампови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК им се предадоа на безбедносните сили во населеното место Силопи кај градот Ширнак, во непосредна близина на границата со Ирак

1163417
7 терористи на ПКК им се предадоа на турските безбедносни сили во Силопи, кај Ширнак

Седум терористи од кои две жени, на сепаратистичко-терористичката организација ПКК им се предадоа на безбедносните сили во населеното место Силопи кај градот Ширнак во југоисточниот дел на Турција, во близина на границата со Ирак.

Седумте терористи кои избегале од терористичките кампови на ПКК дојдоа на граничниот премин Хабур во близина на населеното место Силопи и овде им се предадоа на безбедносните сили. 

Предадените терористи беа приведени и нивното сослушување во полицијата продолжува.Слични вести