Турскиот воздушен простор затворен за авионите Боинг 737 МАКС

Летовите на наведените авиони без патници се држат вон спроведеното суспендирање

1162715
Турскиот воздушен простор затворен за авионите Боинг 737 МАКС

Министерството за транспорт и инфраструктура на Турција соопшти дека како превентива за обезбедување на безбедноста на летовите, турскиот воздушен простор е затворен за летовите на авионите Боинг 737-8 МАКС и Боинг 737-9 МАКС.

Во соопштението беше истакнато дека Министерството за транспорт и инфраструктура донесе одлука за суспендирање на летовите на авионите од типот Боинг 737-8 МАКС и Боинг 737-9 МАКС во турскиот воздушен простор, додека летовите на наведените авиони без патници се држат вон спроведеното суспендирање.Слични вести