Од Фахреттин Алтун до Нетанјаху: Лудост е да се прави истото, а да се очекуваат различни резултати

Шефот на Одделот за комуникации на кабинетот на претседателството Фахреттин Алтун на недоличните зборови на Нетанјаху одговори со зборовите на Алберт Ајнштајн „Лудост е да се прави истото нешто повторно и повторно, а да се очекуваат различни резултати“

1162778
Од Фахреттин Алтун до Нетанјаху: Лудост е да се прави истото, а да се очекуваат различни резултати

Шефот на Одделот за комуникации на кабинетот на претседателството Фахреттин Алтун, на недоличните зборови на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху кои што ги употреби против претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, одговори на својата сметка на социјалната мрежа Твитер.

Алтун одговори со зборовите на Алберт Ајнштајн „Лудост е да се прави истото нешто повторно и повторно, а да се очекуваат различни резултати.“

Фахреттин Алтун преку Твитер го сподели и видеото со критиките на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган упатени против израелскиот претседател Шимон Перез на 29 јануари 2009 година, кога како  премиер на Турција учествуваше на Светскиот економски форум во швајцарското градче Давос. 

Алтун во оваа своја објава го етикетираше изрраелскиот претседател Бенјамин Нетанјаху и ги напиша следните зборови на Алберт Ајнштајн „Лудост е да се прави истото нешто повторно и повторно, а да се очекуваат различни резултати.“

 Слични вести