Претседателот Ердоган му честита на турскиот борач Ибрахим Чифтчи за освоениот златен медал

Претседателот Ердоган испрати телеграма со честитка до турскиот борач Ибрахим Чифтчи кој на Европското првенство во борење за борачи под 23 години во Нови Сад во Србија во категоријата до 97 килограми освои златен медал

Претседателот Ердоган му честита на турскиот борач Ибрахим Чифтчи за освоениот златен медал

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган му честита на турскиот борач Ибрахим Чифтчи кој на Европското првенство во борење за борачи под 23 години освои златен медал.

Според објавеното соопштение од Претседателството на одделот за комуникации во кабинетот на претседателот, по Ердоган испрати телеграма со честитка до репрезентативниот спортист борач Ибрахим Чифтчи кој на Европското првенство во борење за борачи под 23 години го освои првото место и се закити со златен медал.

На првенството во градот Нови Сад во Србија, турскиот борач Ибрахим Чифтчи во финалето во категоријата до 97 килограми се бореше со рускиот борач Шамил Алиевич Мусаев.

Притоа Ибрахим Чифтчи го победи својот противник со 7:4 и освојувајќи го првото место се закити со златен медал на Европското првенство во борење за борачи под 23 години.

 

Rakibini 7-4 mağlup eden İbrahim, altın madalya kazanmıştı.

aa/remziСлични вести