Турција во врска со С-400 го прави она што е во нејзин интерес

Првата испорака на ракетниот систем S-400 ја очекуваме во месец јули

1158888
Турција во врска со С-400 го прави она што е во нејзин интерес

Потпретседателот Фуат Октај во врска со откупот на ракетно-одбранбениот систем С-400 од Русија рече дека Турција го прави она што е во нејзин интерес и донесува свои одлуки.

„Првата испорака на ракетниот систем S-400 ја очекуваме во месец јули“, рече Октај.

Фуат Октај беше гостин на уредничката маса на Агенцијата Анадолија и се осврна на повеќе актуелни теми, меѓу кои и борбата против тероризмот.

Тој нагласи дека Турција ќе го направи неопходното за никогаш да не дозволи присуство на тероризмот, закана источно од Еуфрат.

„Турција не дозволува никаква активност која претставува закана за нејзината безбедност, во случај на каква било закана, Турција може да започне операција во сириски Мунбич во кое било време“, потпретседателот Октај.Слични вести