Поморските воени вежби „Сина татковина 2019“, најголеми воени вежби во историјата на Турција

Во рамките на вежбите беше реализирано истоварување на островот Хеким во Егејското Море близина на заливот на Измир

1157545
Поморските воени вежби „Сина татковина 2019“, најголеми воени вежби во историјата на Турција

Поморските воени вежби „Сина татковина 2019“ кои ќе траат до 8 март и кои се реализираат во ист момент во три мориња и тоа Егејското, Средоземното и Црното Море; се најголеми воени вежби во историјата на Турција.

Во рамките на вежбите беше реализирано истоварување на островот Хеким во Егејското Море близина на заливот на Измир.

Снимките од овдешниот дел од воените вежби предизвикаа вистинско воодушевување, гордост и понос.Слични вести