Телефонски разговор помеѓу Хулуси Акар и Патрик Шанахан

Во објавеното соопштение на сметката на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, се истакнува дека министерот Хулуси Акар водеше телефонски разговор со вршителот на должноста американски секретар за одбрана Патрик Шанахан

1154716
Телефонски разговор помеѓу Хулуси Акар и Патрик Шанахан

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар оствари телефонски разговор со вршителот на должноста секретар за одбрана на САД Патрик Шанахан.

Во објавеното соопштение на сметката на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, се истакнува дека министерот Хулуси Акар водеше телефонски разговор со вршителот на должноста американски секретар за одбрана Патрик Шанахан.

Како што се вели во соопштението, во телефонскиот разговор станало збор за процесот на повлекување на САД од подрачјето и безбедната зона за која се планира да се формира во Сирија. Слични вести