Турција на Пакистан и предложи посредничка улога во тензиите со Индија

Турција чувствува загриженост од тензиите меѓу страните

1153539
Турција на Пакистан и предложи посредничка улога во тензиите со Индија

Турција на Пакистан и предложи посредничка улога во тензиите со Индија.

Турција сака да даде придонес во решавањето на проблемите. Утринава ова барање официјално му го доставивме на Пакистан.

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу рече дека Турција чувствува загриженост од тензиите меѓу страните.

„Турција е спремна и изразува желба да даде придонес во решавањето на проблемите. Утринава ова барање официјално му го доставивме на Пакистан“ рече Чавушоглу.Слични вести